Thursday, October 11, 2012

Purple Times

It's one of my favorite times of the year here in Kenya, on the calendar we are in 'Spring', but in reality the seasons are really not that different from each other here near the equator.  It's easier to differentiate between the rainy seasons: the short rains (Spring) and the long rains (Autumn).  This year the rains have been a bit off from their normal occurrence, but if all goes well, the short rains are near. 

It is also the season of the blossoming trees. . . one of my favorite trees is painting the town purple.  The lovely Jacaranda is in full bloom and soon we will be able to collect its seedpods again for some more delightful gnomes.


Het is een van mijn favoriete tijden van het jaar hier in Kenia, op de kalender hebben we 'Lente', maar in werkelijkheid zijn de seizoenen echt niet zo verschillend van elkaar hier in de buurt van de evenaar. Het is gemakkelijker om een onderscheid te maken tussen de regenseizoenen: de korte regens (voorjaar) en de lange regens (herfst).  Dit jaar zijn de regens een beetje uit hun ritme, maar als alles goed gaat, dan komen de korte regens gauw.

Het is ook het seizoen van de bloeiende bomen. . . een van mijn favoriete bomen schilderd de stad paars om het moment. De mooie Jacaranda is in volle bloei en binnenkort kunnen we weer nieuwe zaden verzamelen voor onze kleine kabouters.


Andrea

No comments:

Post a Comment